Reklama

Dobro ma słodki smak

Poniedziałek, 21 maja 2012 (09:34)

Edyta Jungowska, czyli Małgorzata Antoniak z „Klanu”, i Grażyna Wolszczak, czyli Barbara Jabłońska z „Galerii”, miały w weekend okazję spróbować, jak smakuje... dobro. Aktorki wzięły udział w koktajlu charytatywnym „Słodki Smak Dobra” zorganizowanym przez Fundację ORIMARI.

Zdjęcie

/    /Agencja W. Impact
/ /Agencja W. Impact

Fundacja ORIMARI od wielu lat zajmuje się pomocą chorym dzieciom. Tym razem zorganizowała koktajl charytatywny, podczas którego odbyła się degustacja słodkości i licytacja rzeźb wykonanych przez znanych artystów. Oprócz Edyty Jungowskiej i Grażyny Wolszczak zaproszenie do wsparcia akcji, z której całkowity dochód przeznaczony został na rzecz Centrum Zdrowia Dziecka, przyjęły też Daria Widawska, czyli Dorota Gawron z "Prawa Agaty", Jolanta Fraszyńska, czyli Roma Barańska z "Licencji na wychowanie", i Olga Bończyk, czyli doktor Edyta Kuszyńska z "Na dobre i na złe".

Zdjęcie

/ /Agencja W. Impact

Organizowane przez Fundację ORIMARI koktajle i kolacje charytatywne to imprezy, na którą zapraszani są wyjątkowi goście - osoby o ogromnej wrażliwości i wyjątkowej hojności. Znane z seriali gwiazdy chętnie wspierają pomysły fundacji i biorą udział w jej akcjach.

- Myślę, że pomaganie innym, a w szczególności pomaganie chorym dzieciom, to obowiązek nas wszystkich. To także wielka przyjemność. Bardzo się cieszę, że mogę przyczynić się do tego, że jakiś dzieciak szybciej wyzdrowieje, bo szpital, w którym leży, dostanie wsparcie finansowe z fundacji - powiedziała podczas koktajlu Edyta Jungowska.

Przybyłe na imprezę aktorki miały możliwość spróbowania wspaniałych i pysznych wyrobów cukierniczych przygotowanych przez najlepszych polskich kucharzy.

- Te ciasta i torty nie tylko pięknie wyglądają, ale też rewelacyjnie smakują - oceniła słodycze Grażyna Wolszczak.


 


Artykuł pochodzi z kategorii: Gwiazdy

Agencja W. Impact

Reklama