Reklama

Kuchenne rewolucje 10. Niezbędna pomoc

Czwartek, 2 października 2014 (12:37)

To będzie sezon, w którym Magda Gessler znów pokaże prawdziwy kunszt, a przede wszystkim – całe piękno i smaki polskiej kuchni.

Patrząc na „wpadki” restauratorów z poprzednich edycji, teraz przynajmniej będzie więcej doświadczonych kucharzy. Co z tego jednak, gdy niektórzy nabywali umiejętności w przydrożnych barach w Stanach Zjednoczonych lub popularnych w latach 90. „budkach”.

Magdę Gessler czeka więc czasem „orka na ugorze”. „Kuchenne rewolucje” przejdą jak burza po całej Polsce – przez Busko- -Zdrój na południu, poprzez Tczew, aż na Kaszuby.

Restauratorka powróci też do ulubionych okolic Pszczyny, gdzie parę lat temu przeobraziła „Kuchnię i wino”. Czy to samo uda się w śląskim Kobiórze?

Przygodę z nowym sezonem zaczniemy jednak w gdańskim „Gościńcu myśliwskim”. Choć nazwa brzmi zacnie, to rzeczywistość ma niewiele z nią wspólnego. Restauracja świeci pustkami, a kuchnia jest daleka od polskich smaków.

Wydaje się, że właściciel tego nie zauważa, a przy tym polega wyłącznie na radach specjalistki od marketingu z... Chin. Czy więc pomoc Magdy Gessler jest w ogóle potrzebna? Sądzimy, że wręcz niezbędna...

WBS

Artykuł pochodzi z kategorii: Rozmaitości

Tele Tydzień

Reklama